Vijvers

Een vijver maakt uw tuin compleet

Komt u ook zo tot rust van het geluid van kabbelend water? Dan mag een waterpartij of vijver niet in uw tuin ontbreken. Zeker in een tuin met veel groen, maakt een vijver het plaatje compleet. Bij Heijkoop Tuinvormgeving kijken we graag of een vijver voor uw tuinontwerp van toegevoegde waarde is. En wat voor soort vijver dan het beste bij uw tuin past. 
Daarnaast kijken we goed naar de plek waar we de vijver aanleggen. Vol in de zon is geen aanrader, omdat dat de algengroei in de vijver bevordert. Ook de nabijheid van bomen of grote struiken zien we liever niet, omdat afvallende bladeren het water vervuilen.

Vijver aanleggen
Soorten vijvers

Soorten vijvers

Gaan we een vijver aanleggen? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. De vorm (rond, langwerpig of vierkant), de uitstraling (landelijk of strak) en de uitvoering (met folie of leem): de keuze is aan u. Daarnaast heeft u bij een vijver keuze uit onderstaande:

  • Een vijver met alleen planten: is makkelijk in onderhoud en heeft niet eens altijd een filter nodig. U hoeft alleen af en toe de planten te verzorgen en de waterkwaliteit te controleren. 
  • Een vijver met planten en vissen: vereist iets meer onderhoud omdat vissen afvalstoffen produceren. Een goede filter is daarom onmisbaar. De aanwezigheid van vissen zorgt wel voor meer leven in de tuin.
  • Een koivijver: bestaat meestal uit twee delen. Een zwemgedeelte voor de Koi en een deel met waterplanten. Koi zijn planteneters en eten anders je vijverplanten op. De prachtige Koi kunnen we bij Heijkoop Tuinvormgeving met de vijver meeleveren.
  • Een zwemvijver: een natuurlijke plek om te zwemmen in eigen tuin. De vijver bestaat meestal uit een deel van waterplanten en eventueel vissen en een deel om in te zwemmen. Een zwemvijver is vrij van chemicaliën en is een natuurlijk alternatief voor een zwembad in de tuin.

Vijver aanleggen met waterbeplanting

Een vijver aanleggen zonder waterbeplanting is niet meer dan een plas met water. Bij het creëren van een zo natuurlijk mogelijke sfeer speelt de waterbeplanting daarom een belangrijke rol. Bij Heijkoop Tuinvormgeving leveren we alle soorten waterbeplanting aan particulieren, maar ook aan bedrijven. Ook maken we beplantingsschema’s. Zo weet u zeker dat de beplanting in uw vijver past bij de rest van uw tuin. 

Wilt u ook een vijver laten aanleggen die perfect in uw droomtuin past? Bel met Heijkoop Tuinvormgeving en we informeren u over de mogelijkheden.

Vijver aanleggen met waterbeplanting

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord